Курячі ніжки, мариновані у виноградному соусі з рисом

Курячі ніжки, мариновані у виноградному соусі з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курочка у виноградному соусі під шубою з сиру гоотовиться дуже легко з простих і доступних усім продуктів, а результат – це дійсно смачно. Спробуйте.

Інгредієнти

курячі ніжки – 2 шт
виноград – 1 невелика пензлик -100г сорт Молдова
рис – 150 г
паприка сушена шматочками – 1 чайна ложка
суміш Прованські трави – 1/2 чайної ложки якщо немає, можна замінити сушеним базиліком, м’ятою
чорний перець – 1/6 ч. ложки
сіль – 1/6 ч. ложки
сир плавлений – 1 штука “Дружба”
вершкове масло – 1 столова ложка для приготування рису

Як приготувати Курячі ніжки, мариновані у виноградному соусі з рисом

Настала осінь, дозрів надзвичайно смачний виноград Молдова і настав час готувати курячі ніжки в виноградному соусі.
Ніжки досить дієтичний продукт із звичайним смаком, але якщо додати до нього кілька родзинок, то страва заграє смаковими фарбами.

Для цього нам треба: курячі гомілки (або ніжки), невелика гроно винограду, краще Молдова, спеції, сир плавлений типу “Дружба”), майонез. Курка дуже добре поєднується з кашами, тому гарніром до ніжок у нас буде рис.
Починаємо готувати.

Покроковий рецепт

Невелику китицю винограду моєму, від’єднуємо ягідки і розминаємо їх у миску (можна руками, кісточки прибирати не варто – вони надають додатковий смак). Додаємо спеції: паприка шматочками сушена, суміш прованських трав, чорний перець і сіль.

Моєму курячі гомілки, обсушуємо їх і натираємо виноградним соком з ягодами і спеціями. Відставляємо з маринадом хвилин на 20-25.

Викладаємо гомілки, додаємо в маринад сковороду або іншу ємність для запікання в духовці, додаємо кілька столових ложок води (якщо виноградного соку не дуже багато), накриваємо посуд фольгою і починаємо запікати 20 хвилин при 200 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще хвилин 25.

Поки гомілки запікаються, натремо на крупній тертці сирок, типу Дружби і викладаємо на гомілки після 25 хвилин приготування при 180 градусах. Фольгою більше не закриваємо, готуємо ще хвилин 15 під шубою з сиру. (готовність можна перевірити виделкою).
На гарнір готуємо рис.
Я готую таким чином, це зручно, ні коли не підгорає і не прилипає:
Рис моєму, викладаємо в скляну каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи вершкового масла (приблизно ложку) і ставимо в мікрохвильову піч і готуємо 18-20 хвилин на режимі «каша».

Викладаємо готові ніжки під шубою на тарілку насипати гірку рису, поливаємо виноградним соусом. Блюдо готове.