У Вас “на носі” шашлики, а ви не знаєте, що можна подати на стіл, крім порізаних скибочками овочів і пучків зелені? Не хвилюйтеся, цей рецепт просто створений для Вас!!! Він ідеально підходить до м’яса, але й не губиться на загальному столі і може бути як звичайний салат.
Інгредієнти
Червона квасоля – 100 г | |
Петрушка – 2 пучка | |
Кріп – 1 пучок | |
Майонез – за смаком | |
Сухарики – жменя | |
Часник – за смаком |
Покроковий рецепт
Починаємо приготування з квасолі: ставимо її на вогонь і варимо до повного приготування (можна трохи переварити – кому як подобається). Після її приготування, воду злити і відставити в сторону до повного охолодження. На всі приготування салату, від сили, витрачається 15 хвилин і цей час збільшується до 2-х годин тільки за рахунок варіння квасолі, якщо ви поспішаєте або немає можливості зварити, або Вам просто лінь, то можна використовувати консервовану квасолю в банках (магазинну). Смак салату від цієї заміни практично не зміниться, а може Вам більше сподобається.
Ріжемо дрібно наші 2 пучка петрушки.
Наступним йде під ніж пучок кропу, також дрібно нарізаємо.
Всю зелень зсипаємо в ємність, бажано в широку, щоб надалі зручніше перемішувати.
Тепер додамо охолоджену квасоля.
Чистимо часник і видавлюємо його в загальну миску. Часник додати за смаком: любите погостріше, додайте більше, але не переборщіть! Добре перемішайте.
Тепер додамо майонез, так як салат “сухий”, то майонезу потрібно додати багато, і дуже ретельно перемішати. Відставимо миску вбік на 20 хвилин, щоб інгредієнти добре просочилися.
Перед подачею на стіл додайте сухарі. Ви можете їх, як купити в магазині з різними смаками (я брала зі смаком “Копчена ковбаска” і вони добре вписалися в композицію салату). Так і підсмажити самим (наріжте хліб соломкою і обсмажте на сковороді). Перемішуємо.
Насипаємо в красиву салатницю і знаходимо місце цього чудового салату на столі. Приємного Вам апетиту!