.

Інгредієнти
| Ріпчаста цибуля – за смаком | |
| Часник – за смаком | |
| Перець чилі – за смаком | |
| Авокадо – за смаком | |
| Сік лайма – за смаком | |
| Кінза – за смаком | |
| Оливкова олія – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком |
Основою гуакамоле є авокадо (воно має бути обов’язково стиглим), сік лайма, перчик чилі і трави. Справжній гуакамоле не може бути у вигляді однорідного пюре, тому всі інгредієнти дрібно рубаються, а потім перемішуються.
Гуакамоле традиційно їдять з чіпсами Начос. Можна подати з кукурудзяним хлібом, підсмаженою чорним хлібом або нарізаним на трикутники і обсмаженою лавашем. Так само гуакамоле відмінно підійде в якості соусу до курки або риби.
Покроковий рецепт

Дрібно порубати лук, часник, перець і кінзу.

Авокадо розрізати навпіл і позначте смужки вздовж і впоперек.

Для цього рецепту дуже важливо щоб авокадо був стиглим! Якщо він у Вас не дозрів, просто залиште його полежати кілька днів при кімнатній температурі. Далі…вивернути авокадо і допомогти відвалиться авокадо від шкірки.

Розчавити авокадо виделкою до утворення пюре (не страшно, якщо воно буде трохи з грудочками, це навіть не погано). Авокадное пюре залити соком лайма (сік цитрусових є антиоксидантом, тобто запобігає окисленню авокадо і фарбування гуакамоле в неапетитний коричневий колір).

До авокадо, додати цибулю, часник, перець і кінзу. Заправити оливковою олією і перемішати.
Посолити, поперчити за смаком і знову перемішати.

Подавати з чіпсами Начос. Приємного апетиту!
