Наші господині не заслужено забули про цей смачний продукт. Так, з ним треба повозиться, але це варто того.
Інгредієнти
свиняче легке – 500 гр | |
томатна паста – 75 гр | |
сметана – 150 гр | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
вода – 300 мл | |
сіль – 1,5 ч. л. | |
борошно пшеничне – 2 ст. л. | |
рослинне масло – 5 ст. л. |
Легке можна використовувати абсолютно будь-який: свиняче, яловиче, теляче. За смаком вони практично не відрізняються, тільки з часу готування, чим старше тварина, тим довше треба буде готувати. Для цієї страви нам знадобиться легке, томатна паста, сметана, цибуля, борошно, сіль, вода або бульйон, рослинна олія.
Покроковий рецепт
Легке розморожуємо, добре промиваємо в проточній воді, розрізаємо на шматки. Кладемо в каструлю, заливаємо окропом, додаємо сіль і варимо 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну шумівкою.
Витягуємо легке, даємо йому охолонути й нарізаємо невеликими шматочками, як на гуляш.
Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Викладаємо в нього нарізане легке, обсипаємо борошном і обсмажуємо кілька хвилин, близько 5-8 хвилин.
Додаємо томатну пасту, сметану, розводимо це все водою або бульйоном так, щоб повністю покрило легке. Додаємо сіль. Тушкуємо легке 40 хвилин під закритою кришкою. На цьому етапі пробуємо легке, воно повинно бути дуже м’яке і легко проколюється виделкою. Якщо ж проколюється туго, то про тушкуйте ще хвилин 15-20.
Як тільки легке стане м’яким, знімаємо каструлю з вогню і подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!