М’ясо і овочі в глиняному посуді.
Інгредієнти
М’ясо курки – 500 гр | |
Цибуля – 3 шт | |
Морква – 1 шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Баклажан – 2 шт | |
Кабачок – 1 шт | |
Перець свіжий – 2 шт | |
Картопля – 3 шт | |
Помідори – 4 шт | |
Масло рослинне – 100 мл | |
Сіль – за смаком | |
Гострий мелений перець – 1/2 ч. л | |
Каррі – 1 / 2 ч. л | |
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л |
Гювеч – одне з традиційних Балканських страв. Найчастіше його готують в глиняних горщиках з кришкою в духовці або печі. До його складу зазвичай входить м’ясо різних сортів і велика кількість овочів, спеції. Додаються також бобові – квасоля, нут. Аналоги гювеча існують і в інших кухнях, наприклад: гуляш – Угорщина, рататуй – Франція та ін.
Покроковий рецепт
М’ясо курки підготувати для обжарювання – нарізати шматочками. Цибулю, моркву, картоплю, часник нарізати (можна крупно).
М’ясо курки, цибулю, моркву, часник, картоплю скласти в вог і обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору (15-20 хвилин). Додати гострий червоний мелений перець, чорний мелений перець, каррі і сіль.
Баклажан, кабачок, перець, помідори нарізати шматочками.
Скласти шарами обсмажену суміш (м’ясо курки, картопля, цибуля, часник, морква), баклажан, кабачок, перець, помідори в глиняний посуд.
Готувати в розігрітій до 200 0 С духовці 50 хвилин.