Гювеч по родопски (гуляш)

Гювеч по родопски (гуляш) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо і овочі в глиняному посуді.

Інгредієнти

М’ясо курки – 500 гр
Цибуля – 3 шт
Морква – 1 шт
Часник – 3 зубчики
Баклажан – 2 шт
Кабачок – 1 шт
Перець свіжий – 2 шт
Картопля – 3 шт
Помідори – 4 шт
Масло рослинне – 100 мл
Сіль – за смаком
Гострий мелений перець – 1/2 ч. л
Каррі – 1 / 2 ч. л
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л

Як приготувати Гювеч по родопски (гуляш)

Гювеч – одне з традиційних Балканських страв. Найчастіше його готують в глиняних горщиках з кришкою в духовці або печі. До його складу зазвичай входить м’ясо різних сортів і велика кількість овочів, спеції. Додаються також бобові – квасоля, нут. Аналоги гювеча існують і в інших кухнях, наприклад: гуляш – Угорщина, рататуй – Франція та ін.

Покроковий рецепт

М’ясо курки підготувати для обжарювання – нарізати шматочками. Цибулю, моркву, картоплю, часник нарізати (можна крупно).

М’ясо курки, цибулю, моркву, часник, картоплю скласти в вог і обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору (15-20 хвилин). Додати гострий червоний мелений перець, чорний мелений перець, каррі і сіль.

Баклажан, кабачок, перець, помідори нарізати шматочками.

Скласти шарами обсмажену суміш (м’ясо курки, картопля, цибуля, часник, морква), баклажан, кабачок, перець, помідори в глиняний посуд.

Готувати в розігрітій до 200 0 С духовці 50 хвилин.