Хачапурі

Хачапурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Отже, почнемо ми нашу готування з виготовлення тіста. У ємність висипаємо цукор, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Воду і молоко виливаємо в сотейник і нагріваємо. Рідина повинна бути приємною температури, інакше дріжджі не оживуть. Коли вона нагріється, додаємо цукор з дріжджами. Розтоплюємо масло і даємо йому охолонути.

У тарілку для виготовлення тіста просіваємо борошно і додаємо сіль. Робимо невелику ямку і вливаю дріжджі.

Вимішуємо масу, вливаємо розтоплене масло. Маса буде трохи липнути, це нормально і борошна більше не присипайте. У посудину, змащену маслом перекладаємо тісто. Затягуємо плівкою і прибираємо його підходити в тепле місце на 1 годину.


Сир тремо на середній тертці. Коли тісто підійшло, робимо коло і злегка проходимся качалкою. Сулугуні маємо в центрі пирога (трохи залиште для посипання) і прищипываем краю. Кладемо швом вниз і розрівнюємо руками і знову акуратно проходимся качалкою. Намагайтеся, щоб сулугуні був рівномірно розподілений по всій коржику. В центрі робимо маленький отвір, для виходу зайвої вологи.

Промазуємо жовтком і зверху залишився сулугуні. Поміщаємо в духовку на 15-20 хвилин.

Промазуємо ще гарячий пиріг, не шкодуйте. Прошу до столу, пиріг до вечері готовий.