Легкий,смачний,простий у приготуванні вечеря з вишуканим,в міру гострим смаком!
Інгредієнти
фарш – 400-450 грам Будь-який,у мене в рецепті яловичий | |
цибуля – 4-5 середніх 3 цибулі йдуть у фарш,2-3 цибулі йдуть на піджарку | |
морква – 2 середніх 1 йде в суп, 1 на піджарку | |
курка (курячі стегенця) – 270 грам для бульйону | |
зелень – за смаком я використовувала петрушку,часник,кінзу | |
соняшникова олія – за смаком для піджарки | |
сіль ,чорний перець,перець чилі – за смаком перець чилі кайенский | |
спеції – за смаком у мене суміш перців | |
лавровий лист – 2 штуки для бульйону | |
перець горошок – 5-6 штук для бульйону | |
борошно – на розсуд для крутого тіста | |
яйця – 2 штуки для тіста | |
вода – 2/3 склянки для тіста |
Це блюдо називають по різному,хтось називає ледачі рулети,а хто ледачі манти, я ж віддаю перевагу його називати – Ханум.
Ханум – борошняне узбецька страва, в оригінальному рецепті його готують на пару, я хочу спробувати готувати його на курячому бульйоні.
Будемо замішувати тісто прісне,начинкою буде служити яловичий фарш і зелень, ви можете підключити свою фантазію і додати овочі,сир на ваш розсуд. Все одно вийде дуже смачно!
Покроковий рецепт
Почистити цибулю,моркву,цибулю нарізати кубиками,моркву натерти на тертці
Провернути яловичину разом з цибулею в м’ясорубці.
Додати у фарш сіль,перець чорний,перець червоний, спеції
Нарізати дрібно зелень
Курячі стегенця промити.
Поставити варитися бульйон.
Після закипання додати 1 морква,можна ще 1 цибуля.
Після закипання поставити на середній вогонь і тушкувати 40 хвилин
Поки готується бульйон, почнемо замішувати тісто.
Для тесту нам знадобиться
2/3 склянки води
1/2 чайної ложки солі
2 яйця
Борошно
У мисці збити 2 яйця,додати сіль,ретельно збиваємо ,додаємо воду,перемішуємо,поступово додаємо просіяне борошно. Замішуємо круте тісто.
Загортаємо в харчову плівку або в пакет,даємо відпочити 20 хвилин
На змащеній олією розпеченій сковороді смажимо цибулю,моркву
Тісто ділимо на 3-4 частини. У мене вийшло розділити на 4 частини.
Розкачати тісто не товщі 1 см, намазати рослинним маслом
Далі викладаємо тонким шаром фарш, часник,зелень,загортаємо в рулет.
У бульйон додаємо перець горошок,лавровий лист,сіль,прибираємо курку і моркву.
Рулет відправляємо в бульйон готується на 20-25 хвилин на середньому вогні
Зверху кладемо смажену цибулю і моркву. Подаємо з бульйоном.
Ханум з бульйоном готовий. Приємного апетиту!