Харісу можна приготувати й у наших умовах, використовуючи сушений перець чилі ,насолоджуючись вогненним диханням Магрибской кухні.
Інгредієнти
перець чилі( сушений\ дроблений) – 50 гр | |
зіра(кумин) мелений – 1 чайна ложка з гіркою | |
коріандр мелений – 1 чайна ложка з гіркою | |
часник свіжий – 3 зубчики | |
сливовий джем\чорнослив пюре\в’ялені фініки пюре – 1 столова ложка | |
олія оливкова – 2 столові ложки | |
сіль морська дрібного помелу – третина чайної ложки |
Аромат приготованих страв національної кухні північноафриканських країн, не тільки опьяняют але і радують нас яскравими і соковитими фарбами. Сьогодні я хочу поділитися рецептом ароматною пасти з гіркого червоного перцю ім’я якої Харіса.
Кожна господиня має свій сімейний рецепт приготування цього густого соусу, але в цілому він ідентичний. Готують Харісу з запечених гірких перців, видаляючи після приготування шкірку і насіння. Такий соус-паста прекрасно підійде до шашлику або будь-якого м’яса.
Покроковий рецепт
Подрібнений перець чилі висипати у склянку від блендера (або відповідну для цього ємність) і залити гарячою водою на сантиметр вище обсягу перцю, накрити кришкою і залишити мінімум на 7 годин.
Коли перець вбере всю воду і розбухне, додати до нього сухі спеції і сіль
Ретельно розмішати інгредієнти до однорідної маси до консистенції сметани, після
додати оливкове масло і видавити часник
Знову добре перемішати, паста набуде більш світлий відтінок
Наприкінці додаємо улюблені сухофрукти або джем
для додання пікантності і м’якості
Солодкуватий ароматний присмак з вогненно-пекучим присмаком,не залишить байдужими любителів пряної Магрибской кухні. Паста Харіса чудово поєднується з м’ясом на вугіллі і овочами, кус-кусом, бобовими.
Попереджаю, що паста дуже гостра. ТІЛЬКИ для любителів пекучого!!!