Хашлама дієтична

Хашлама дієтична – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Добре промиваю курячі частини і ріжу їх на шматки. Кісточки також використовую в приготуванні хашлама.

Поверх курки викладаю цибулю, порізану півкільцями.

Наступний шар – перець. Його ріжу соломкою.

Картоплю чищу і ріжу на шматочки розміром приблизно 3Х3 див.

Поверх картоплі ріжу помідори, зелену петрушку і кінзу. Любителі базиліка та інших пряних трав, також можуть додати їх. Часник ріжу і викладаю зверху картоплі. Завершальний етап – спеції. Я використовувала хмелі-сунелі, “Універсальну” приправу, мелений коріандр, паприку і сіль. кажуть, що в хашмале повинно бути 10 видів прянощів. Тому є місце для фантазії.

Все заливаю водою і ставлю на вогонь. Вода не повинна покривати овочі. Коли страва почне кипіти, зменшую вогонь до мінімального рівня і залишаю варитися хашламу на 1 годину.

Дуже важливий факт! Страва не потрібно заважати в процесі приготування. Протягом години звариться і м’ясо, і картоплю, тому не варто переживати про готовність якогось інгредієнта.