Добре промиваю курячі частини і ріжу їх на шматки. Кісточки також використовую в приготуванні хашлама.
Поверх курки викладаю цибулю, порізану півкільцями.
Наступний шар – перець. Його ріжу соломкою.
Картоплю чищу і ріжу на шматочки розміром приблизно 3Х3 див.
Поверх картоплі ріжу помідори, зелену петрушку і кінзу. Любителі базиліка та інших пряних трав, також можуть додати їх. Часник ріжу і викладаю зверху картоплі. Завершальний етап – спеції. Я використовувала хмелі-сунелі, “Універсальну” приправу, мелений коріандр, паприку і сіль. кажуть, що в хашмале повинно бути 10 видів прянощів. Тому є місце для фантазії.
Все заливаю водою і ставлю на вогонь. Вода не повинна покривати овочі. Коли страва почне кипіти, зменшую вогонь до мінімального рівня і залишаю варитися хашламу на 1 годину.
Дуже важливий факт! Страва не потрібно заважати в процесі приготування. Протягом години звариться і м’ясо, і картоплю, тому не варто переживати про готовність якогось інгредієнта.