Гречаний, домашній, смачний хліб, який можна випекти лише самому.
Інгредієнти
Гречка зелена – 300 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Насіння і насіння – 100-120 гр. |
Хліб із зеленої гречки – це просто і смачно, а головне корисно! Коли людина починає стежити за тим, що він вживає в їжу, знайти гідний хліб стає проблемою. В магазині рідко зустрічається випічка з хорошим і корисним складом, а якщо і зустрічається, то ціна зазвичай дуже висока. Навіть у приватних пекарнях в хліб додається глютен, дріжджі, іноді молоко і багато інші домішки, які важко перетравлювати нашому кишечнику. Тому пропоную Вам рецепт смачного домашнього гречаного хліба, який замінить Вам звичайного, а за ціною не буде так високий, як магазинна випічка.
Покроковий рецепт
Отсыпаем гречку в окрему ємність. Добре промиваємо холодною водою ( 5-8 разів). Далі заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч (10-12 годин).
Після знову добре промиваємо, зливаємо воду (залишаємо зовсім трохи). Занурюємо масу в блендер і подрібнюємо до стану густої сметани.
Після знову простий момент: переливаємо отриману суміш на тарілку,накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10-12 годин.
Далі трохи набряклі суміш додаємо яйце,сіль і гарбузове насіння. Ретельно перемішуємо.
Після виливаємо у форму для запікання, прикрашаємо зверху насінням і відправляємо в духовку на 1,5 години на 190-200 С. Періодично протикаємо зубочисткою, якщо на ній не залишається тісто, то можна витягувати. Дістаємо, даємо охолонути.
Робимо бутерброди і подаємо до столу. Приємного апетиту!