Холодець як у бабусі

Холодець як у бабусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо нарізаємо шматки. Розмір не має значення, головне щоб м’ясо було повністю занурене у ємність для варіння.

Заливаємо м’ясо водою. Вона повинна повністю приховати його, і навіть трохи вище, солимо за смаком. Надалі в ході варіння вода буде випаровуватися і якщо налити недостатня кількість рідини, залишиться недостатньо бульйону для холодцю. Ставимо м’ясо з водою на максимальний вогонь, доводимо воду до кипіння, після чого зменшуємо до мінімуму. Варимо наш холодець в ємності з закритою кришкою, для того щоб рідина випаровувалася по мінімуму.

Час варіння м’яса не менше 6 годин. М’ясо повинно відійти від кістки. Після того як м’ясо приготувався, прибираємо холодець у прохолодне місце. Даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Добре вимиваємо руки і приступаємо до розбирання холодцю. Дістаємо м’ясо з рідини, за необхідності розминаємо його руками і розкладаємо по тарілках. Якщо ви досить проварили м’ясо, воно повинно легко розминається в руці, не треба використовувати ніж для його подрібнення. Після того як ми розклали м’ясо, зверху заливаємо бульйоном і ставимо в холодильник до повного застигання.

На готовому холодець зверху утворюється шар жиру, який перед вживанням потрібно прибрати. Холодець як у бабусі готовий. Приємного апетиту!