Ароматний холодець з м’ясом індички. Рецепт оцінить справжній любитель холодцю )
Інгредієнти
гомілка індички – півтора кілограма | |
курячих бульйонних кубиків – пару | |
курячих бульйонних кубиків – одна | |
солі – одна чайна ложечка | |
соку лимона – одна столова ложка | |
часничку – пара зубчиків | |
зеленої цибулі – кілька пір’я | |
зелені петрушки – пару гілочок | |
морква – одна | |
води – півтора літр | |
сухого вина, півсклянки білого |
Цей холодець робиться з м’яса індички. Форма нагадує буханець хліба. Чому саме така форма? Та тому, що дуже зручно відрізати шматочки холодцю і відразу класти їх на шматочки хліба. Виходить чудовий смачний бутерброд.
На такий холодець ми візьмемо:
Гомілка індички півтора кілограма, пару курячих бульйонних кубиків, одна лаврушка, одна чайна ложечка солі, одна столова ложка соку лимона, пара зубчиків часничку, півсклянки нарізаного зеленого цибулі, півсклянки дрібно нарізаної зелені петрушки, чверть ложки розмеленого чорного перцю, одна морквина, півтора літра води, півсклянки білого сухого вина.
Покроковий рецепт
У каструлю налийте воду і розчиніть в ній бульйонні кубики. Покладіть моркву, лаврушку і сіль. Закрийте щільно кришкою. Дайте покипіти пару хвилин при сильному нагріванні. Потім на слабкому нагріванні варіть пару годинок. М’ясо повинно стати дуже ніжним і легко зчищатися з кісток.
Часник додати до м’яса. Додати перець, цибулю, петрушку. Варити з м’ясом.
Дістаньте і остудіть м’ясо.
У бульйон від варіння гомілок влийте біле вино з соком лимона і кип’ятіть до тих пір, поки кількість бульйону не увариться наполовину. Кришку закривати не треба. Бульйон остудити і процідити.
Звільніть м’ясо індички від кісток. Нарубаєте його дуже дрібними шматочками.
Залити увареним бульйоном і перемішати.
Приготувати відповідну прямокутну форму, краще застелити її плівкою, щоб потім було простіше дістати застиглий холодець.
При розстиланні форми слідкуйте, щоб не було на плівці великих складочок. Вилити в неї холодець. Приберіть форму в холодильник (не морозильна камера) і залиште там на шість годин.
Готовий холодець дістаньте з форми та наріжте.