Заливне з язика на овочевому бульйоні

Заливне з язика на овочевому бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На овочевому бульйоні смак набагато ніжніше і колір прозоріше ніж на м’ясному. Можна їсти і на дієті, не боятися за свою фігуру.

Інгредієнти

Мова свинячий – 1 шт.
яйце – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
овочевий бульйон – 1 літр
желатин – 1 пачка
сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати Холодець з мови на овочевому бульйоні

Мене завжди чомусь лякало це болюдо, хоча мова дуже люблю в салатах і просто відвареному вигляді. Але прийшов час і я зважилася. Поділюся з Вами не хитрим рецептом, особливо стане в нагоді молодим матусям, таким як я, які готують прикорм дітям з овочів, відвар ж шкода виливати, а ось до заливного згодиться.

Покроковий рецепт

Мова добре помити і замочити в холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшла кров

Приготувати овочевий бульйон, у мене основа від прикорму малюка, гарбуз, цаетная капуста, картопля.

Мова ставимо варитися на 1-1.5 до готовності. Готовність перевіряємо проколюючи кінчик язика, якщо плавно входить ножа, то готовий.

Різко обдаємо холодною водою і чистимо.



Виймаємо з бульйону овочі і додаємо цибулю і моркву, лавровий лист і улюблені спеції. Варимо до готовності моркви, додаємо желатин і проціджуємо.

Викладаємо мова шматочками, моркву і варене яєчко в тарілку або судок, як зробила я. Дуже зручно в судках і до обіду на роботу, і місця в холодильнику менше займає. Заливаємо бульйоном.
Залишаємо на столі поки не охолоне бульйон і потім відправляємо в холодильник на кілька годин до повного застигання.

Ось така прозора краса. Корисна і дуже смачна у нас вийшла.
Приємного апетиту!