Хрустка смажена риба з картопляним пюре

Хрустка смажена риба з картопляним пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку рибу очищаємо від нутрощів і лушпиння. Розділяємо її на потрібні шматочки. Потім замаринуем сіллю, перцем і лимонним соком. Залишаємо хвилин на 10.

Тим часом очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо кубиком, заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Додайте у воду сіль і лавровий лист для аромату.

Рибні стейки з обох сторін обваляйте в паніровці (я використовую кукурудзяне борошно грубого помелу, вона утворює дуже хрустку скоринку, Ви можете використовувати будь-яку паніровку або борошно), потім обсмажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом з двох сторін до готовності.

Приготуємо пюре. Коли картопля зваритися, злийте з неї всю рідину, додайте вершкове масло і топчіть картоплю толкушкой, до консистенції пюре. Потім додайте тепле молоко і збивайте тієї ж толкушкой або міксером. Пюре придбає м’яку і повітряну текстуру

Подавайте картопляне пюре на одній тарілці з рибою. За бажанням прикрасьте зеленню