Хрусткі печериці з часником – ідеальна закуска для святкового меню!

Інгредієнти
| Печериці – 500 г | |
| Лимонна кислота – 1 ст. л. | |
| Часник – 1/2 головки | |
| Цибуля – 2 шт. | |
| Гірчичні зерна – 1/2 ч. л. | |
| Часник сухий – щіпка | |
| Олія оливкова – опціонально | |
| Суміш перців – за смаком | |
| Лист лавра – 2 шт. | |
| Оцет – опціонально | |
| Сіль – 1 ст. л. |
Смачні та хрусткі мариновані грибочки сухого засолу – смачна і апетитна закуска до будь-якого застілля! Готуватися просто, швидко і дуже легко!
Покроковий рецепт

Для початку потрібно закип’ятити воду разом з лимонною кислотою, лавром і сіллю. Потрібно орієнтуватися на смакові якості – додавати компоненти так, щоб вона була більш солоної і кислої, ніж за вашим смаком.

Тим часом, гриби поділити на ніжки і капелюшки, нарізати печериці, якщо вони великі. Але краще всього вибирати маленькі і акуратні грибочки.

Всипати гриби в маринад, варити всього п’ять хвилин. Залишити в гарячій воді ще на п’ять хвилин.

Поки гриби варяться, потрібно дрібно нарізати цибулю кубиками. Обсмажити овочі на олії, трохи підсолити. Готувати цибулю до повної м’якості і прозорості.

Висипати цибулю в літрову банку. Додати спеції і прянощі, додати трохи олії і оцту за смаком. Додати часник, пропущений через прес і суху спецію.

Гарячі гриби відкинути на друшляк і гарячими помістити в банку. Перемішати закуску, довести до смаку цукром, сіллю і оцтом. Дати банку охолонути, після чого відправити закуску в холод на дві години або на ніч.

чь.
Подавати хрусткі часникові грибочки до столу! Приємного апетиту!
