Хрусткі печериці з часником – ідеальна закуска для святкового меню!
Інгредієнти
Печериці – 500 г | |
Лимонна кислота – 1 ст. л. | |
Часник – 1/2 головки | |
Цибуля – 2 шт. | |
Гірчичні зерна – 1/2 ч. л. | |
Часник сухий – щіпка | |
Олія оливкова – опціонально | |
Суміш перців – за смаком | |
Лист лавра – 2 шт. | |
Оцет – опціонально | |
Сіль – 1 ст. л. |
Смачні та хрусткі мариновані грибочки сухого засолу – смачна і апетитна закуска до будь-якого застілля! Готуватися просто, швидко і дуже легко!
Покроковий рецепт
Для початку потрібно закип’ятити воду разом з лимонною кислотою, лавром і сіллю. Потрібно орієнтуватися на смакові якості – додавати компоненти так, щоб вона була більш солоної і кислої, ніж за вашим смаком.
Тим часом, гриби поділити на ніжки і капелюшки, нарізати печериці, якщо вони великі. Але краще всього вибирати маленькі і акуратні грибочки.
Всипати гриби в маринад, варити всього п’ять хвилин. Залишити в гарячій воді ще на п’ять хвилин.
Поки гриби варяться, потрібно дрібно нарізати цибулю кубиками. Обсмажити овочі на олії, трохи підсолити. Готувати цибулю до повної м’якості і прозорості.
Висипати цибулю в літрову банку. Додати спеції і прянощі, додати трохи олії і оцту за смаком. Додати часник, пропущений через прес і суху спецію.
Гарячі гриби відкинути на друшляк і гарячими помістити в банку. Перемішати закуску, довести до смаку цукром, сіллю і оцтом. Дати банку охолонути, після чого відправити закуску в холод на дві години або на ніч.
чь.
Подавати хрусткі часникові грибочки до столу! Приємного апетиту!