Ніжні тістечка прості у приготуванні, а яскраві шапочки здивують і великих і маленьких.
Інгредієнти
Борошно – 320 гр | |
Какао – 50 гр | |
Розпушувач – 1.5 чайної ложки | |
Цукор – 250 гр | |
Ванільний цукор – За бажанням | |
Яйце – 2 шт | |
Масло вершкове 82 % – Пів пачки | |
Для начинки | |
Шоколад – 100 гр | |
Малина свіжа/заморожена – 50 гр | |
Прикраси | |
Крем – 200 гр | |
Журавлина – 20 грр |
Хрусткі мафіни з рідкою начинкою з шоколаду і малини підійдуть як для святкового столу, так і для домашнього чаювання.
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти для мафінів
Яйця, масло і цукор кладемо в чашу для збивання.
До них додаємо сипучі продукти (Какао, розпушувач і борошно, ванільний цукор).
Збиваємо міксером спочатку на низькій швидкості, близько 3 хвилин, а після, на високій ще 7-8 хвилин.
Якщо тісто у вас вийшло густе і з грудочками, можна додати 30-50 мл молока кімнатної температури.
Консистенція у тесту повинна бути густою.
Готовим заповнюємо тістом формочки для кексів, попередньо змастивши кожну маслом.
Заповнюємо кожну форму на 1/3 тестом.
Додаємо начинку – квадратик шоколаду і малину.
Рештою тестом заповнюємо форми на 2/3, з урахуванням того, що тісто ще підніметься.
Ставимо в попередньо розігріту духовку на 30-35 хвилин. Печемо при температурі 175-180 градусів.
Готові маффіни можна прикрасити кремом, я використовувала цей. Непоганий, але не стабільний. Краще підійде крем-чіз. Такий варіант прикраси десерту також можливо робити з та з білковим кремом.
Якщо у вас, як і у мене, немає насадок і кондитерського мішка, ви можете зробити такі ж шапочки з допомогою звичайного целофанового пакета.
Для цього зробіть в ньому маленьку дірочку на одному куточку. Акуратно і не поспішаючи, прикрашайте мафіни.
Подавати з гарним настроєм і гарячим м’ятним чаєм! Приємного апетиту!