Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Різдвяний кекс стане чудовою прикрасою вашого різдвяного столу. Він смачний і красивий. Гості будуть в захваті!

Інгредієнти

вершкове олія – 350 гр.
цукор – 350 гр.
борошно – 350 гр.
яйця – 5 шт.
розпушувач – 0,5 ч. л.
сухофрукти – 500-600 гр.
горіхи – 300-400 гр.
ванільний цукор – 1 ч. л. за бажанням

Як приготувати Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Зараз дуже актуальний цей рецепт, так як всі готуються до Різдва. Тому, думаю, що рецепт вам сподобається.

Покроковий рецепт





Для приготування кексу нам знадобиться цукор, вершкове масло, борошно, яйця, горіхи і сухофрукти. А також ванільний саха і розпушувач.


Спочатку треба промити сухофрукти, злити з них воду і дрібно нарізати.

Далі дрібно нарізаємо горіхи.

У ємність викладаємо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо його міксером 3-4 хвилини.


Далі додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо ще 3-4 хвилини.

Після того як масло з цукром взбились всипаємо все борошно і продовжуємо збивати на повільній швидкості. На борошно також додаємо розпушувач.


Потім не вимикаючи міксер вбиваємо по одному яйцю, кожне з вбиваємо яйце після того, як попереднє повністю втрутилося.

Тепер у тісто додаємо сухофрукти і горіхи. Все ретельно перемішуємо.
Беремо форму з серединкою, змащуємо її соняшниковою олією і викладаємо туди тісто.
Випікаємо 3 години на повільному вогні, при температурі 150 градусів. Перевіряємо тісто постійно дерев’яною шпажкою тісто.

Після того, як дістали кекс з духовки, даємо йому повністю охолонути і, за бажанням, проколюємо кекс дерев’яною шпажкою в багатьох місцях і поливаємо сиропом (в оригінальному рецепті коньяком), таким чином, поливаємо кекс один тиждень кожен день.

Після чого кекс можна подавати на святковий стіл. Я кекс не поливають сиропом і не витримую тиждень, ми їмо його відразу. Різдвяний кекс в розрізі… Всім приємного апетиту!