Кабачкова ікра “По-волжски” готується з свіжих і доступних сезонних овочів, володіє корисними властивостями і не затримується ні на столі, ні на полицях із запасами.
Інгредієнти
Кабачки – 3 кг | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг | |
Морква – 0,5 кг | |
Перець болгарський – 0,5 кг | |
Помідори – 0,5 кг | |
Сіль – 1,5 столових ложки | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Рослинна олія для смаження – 0,5 склянки | |
Чорний мелений перець – за смаком |
Кабачкова ікра – популярна і улюблена багатьма блюдо. Пропонуємо приготувати на зиму цей смачний і корисний продукт, використовуючи корисні і доступні всім інгредієнти. Рецепт кабачкової ікри “По-волжски” простий у виконанні, підійде навіть початківцям кулінарам, а результат безсумнівно припаде до смаку.
Покроковий рецепт
Овочі вимити, очистити. З кабачків видалити насіння, нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати чверть кільцями. Перець і помідори нарізати невеликими кубиками.
У товстостінній посуді розігріти половину рослинного масла. Обсмажити цибулю і моркву протягом 10 хв.
В обсмажені овочі додати нарізані кубиками кабачки і обсмажувати ще 10 хв.
У посуд до цибулі, моркви і кабачків влити залишки рослинного масла і додати нарізані перець і помідори. Перемішати і тушкувати ікру протягом 20 хвилин.
Готові тушковані овочі подрібнити заглибним блендером, додати сіль, цукор, чорний мелений перець. Залишити увариваться під кришкою ще хвилин на 20.
Гарячу ікру розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Банки накрити і залишити до повного охолодження.
Приємного апетиту!