Імбирні пряники Поросята

Імбирні пряники Поросята – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ці святкові пряники містять зовсім мало жирів, на відміну від більшості інших рецептів пряників. Хоча, вони мають все той же чудовий смак і їх дуже легко приготувати!

Інгредієнти

вершкового масла, розм’якшеного – 3 столові ложки
коричневого цукру – 3/4 склянки
несолодкого яблучного пюре – 1/2 чашки (можна взяти готове дитяче в магазині)
яйце – 1
темної патоки – 1/3 склянки
універсальної борошна плюс ще для присипки – 3 склянки
харчової соди – 1 чайна ложка
меленого імбиру – 2 чайних ложки
олотой кориці – 1 чайна ложка
запашного перцю – 1/2 ч. л.
мелених гвоздик – 1/4 ч. л.
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
яєчного білка – 1 1/2 їдальні ложки
лимонного соку – 1/4 ч. л.
цукрової пудри – 1 чашка
барвника – рожевого або трохи червоного

Як приготувати Імбирні пряники “Поросята”

Пряники, мабуть, найпопулярніші святкове печиво. До новорічного свята часто готують імбирні пряники. Вони гарні при подачі з чаєм і їх можна подарувати в подарунок близьким і рідним.

Пропоную вам спробувати приготувати цих милих поросят. Буде чим зайнятися з дітьми на канікулах)).
Час приготування: 30 хвилин + 2 години для охолодження
Калорії: 133

Покроковий рецепт

ПРИГОТУЄМО ПРЯНИКИ.
1. У великій мисці збийте масло, цукор і яблучне пюре до однорідної маси.

2. Додайте яйце і патоку, добре перемішайте.

3. В іншій великій мисці змішайте борошно, харчову соду і спеції.

4. Додайте до суміші цукор і патоку, добре перемішуючи.

5. Розділіть тісто навпіл. Загорніть імбирне тісто поліетиленовою плівкою і приберіть в холодильник не менше ніж на 2 години.

6. Розігрійте духовку до 180 ° С.

7. Рясно посипте борошном поверхню робочої зони, перш ніж розкачати тісто.

8. Працюйте з одним кулькою тесту за раз. (Другий шар поки залиште в холодильнику).

9. Розкачайте тісто до товщиною приблизно 1 див Посипте трохи борошна зверху тесту, якщо воно все ще липке.

10. З допомогою форми виріжте потрібні фігурки. У нашому випадку я скористалася звичайним склянкою і вирізала гуртки.

11. Перекладіть печиво на деко на відстані один від одного в 1 см (деко попередньо вистелити пергаментним папером).

12. Випікайте пряники близько 10-12 хвилин. Потім готові пряники витягніть, нехай остигають.

ПРИГОТУЙТЕ ГЛАЗУР
1. Змішайте яєчні білки з лимонним соком.

2. Додайте цукрову пудру, добре перемішайте. Якщо глазур занадто рідка, додайте більше цукрової пудри, якщо вона занадто густа, додайте краплю лимонного соку.

3. Тепер додайте стільки барвника, на скільки хочете отримати колір (можна купити готову рожеву глазур в магазині).

4. Частина глазурі, зовсім трохи, відкладіть в іншу миску і додайте ще трохи барвника для більш яскравого кольору (вона піде на вушка і п’ятачок).

5. Коли печиво охолоне, можна прикрасити його глазур’ю. Розтопленим шоколадом «намалювати» очки і носик.