Імбирний компот зі смородиною

Імбирний компот зі смородини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом готуємо всі необхідні інгредієнти. Корінь імбиру ретельно промиваємо в теплій воді.

Кладемо ягоди в чисту каструлю. Якщо смородина була заморожена, то можна не чекати, поки вона розтане.

Нарізаємо тоненькими скибочками імбир. Якщо він був промитий добре, то попередньо очищати не потрібно.

Тепер складаємо залишилися інгредієнти в каструлю.

Заливаємо холодною водою. Включаємо вогонь і доводимо до кипіння. На вогні компот вариться не більше 10 хвилин. Після цього вимикаємо газ, накриваємо кришкою. Даємо настоятися ще 5 хвилин.

Тепер залишилося лише процідити отриманий напій.

Такий компот відмінно поєднується з гарячим чаєм. Імбир додає пікантну гостроту, а смородина невелику кислинку і приємний аромат. Але я його люблю більше як самостійний напій.