Індичка, фарширована апельсинами і часником

Індичка, фарширована апельсинами і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо всі перераховані інгредієнти є, то можна приступати до готування. Відразу потрібно зазначити, цей процес триватиме два дні, тому що терпіння і труд, все перетруть! Приступаємо. Приготування соковитої індички.

Для початку, щоб отримати соковиту індичку, її потрібно вимочити в розсолі. Тому його треба готувати так: сіль і цукор кидаємо в окріп. Вимиваємо моркву чистимо і режим кружальцями, цибулю – кільцями. Їх покласти в розсіл. Додати пом’яту палицю кориці, коріандру і запашного перцю і один лавровий лист. Залишити на дві години настоятися. Розсіл готовий, можна приступати до основної процедури.

Далі приступаємо до процедури обмакувания птиці в розсолі. По ходу справи, додавати холодної води, поки індичка не покриється рідиною. Залишаємо галочку, настоятися в розсолі, приблизно одну з половиною доби. Температура повинна бути кімнатної.

Після того, як пройде потрібно час, індичку потрібно діставати, ретельно промити і висушити паперовими рушниками.

Далі, змішати вершкове масло з тими спеціями, що вам по душі. Отримавши консистенцію, натерти птицю не тільки зовні, але і всередині. Робити це потрібно акуратно, щоб не деформувати шкіру.

У маленькій каструльці, нагріти воду і опустити апельсини на дві хвилинки. Потім, проробити отвори в його шкірці, щоб туди вставити гвоздику. Головки часнику розрізаємо навпіл. Потім укладаємо разом з апельсином в індичку.

Далі, доведеться побути хірургом і зашити індичку. А лапки, використовуючи цю ж зв’язати нитку. Це дозволить птиці обсмажитися з усіх боків і припечься зсередини.

Духовку розігріти до 220 градусів, запікати 40 хвилин. Птицю загорнути у фольгу. Потім зменшити температуру до 180 градусів, і продовжувати запікати протягом трьох годин.

Щоб перевірити готовність, потрібно продірявити індичку зубочисткою. Якщо витече сік, то індичка готова. Залиште індичку остигати в духовці на тридцять хвилин. Це дасть позитивний ефект, птах вбере весь аромат. Після цього вийняти птицю, акуратно вийняти з фольги і потім покласти на тарілку і почати нарізку. Подавати до столу.

Святкова вечеря готовий, для всіх гостей. Однієї такої індички вистачить на шістнадцять чоловік. До індички можна подати соєвий соус або часниковий. Всім приємного апетиту.