Відрізати у апельсина верхню і нижню частини.
Акуратно очистити його від шкірки.
Ммм. Мені попався дуже ароматний.
Гілочки розмарину, сіль, цукор, лавровий лист, перець…і все це вдихніть. Все що потрібно для зустрічі Нового року. Принаймні, я вдихаю це на всі груди щоразу, коли роблю цей маринад. (Ох, і вам знадобиться рубаний часник. Я просто забула. Буває).
Налити три чашки яблучного сидру в ємність/каструлю.
Додати 1 літр води …
Додати солі …
Дві чашки коричневого цукру …
Лавровий лист …
Розмарин (без гілок)…
Перець горошком…
Рубаний часник і апельсинову кірку.
Чарівність!
Тепер, довести суміш до кипіння, потім відразу ж вимкнути. Дати суміші охолонути до кімнатної температури.
Приготувати спеціальний мішок (я одержима з приводу мішків, ви можете використовувати щось своє, наприклад, велику каструлю з кришкою).
Покласти індичку черевцем вниз у мішок.
Залити її нашої сумішшю.
Маринувати 16-24 години
Тепер вам просто потрібно запечатати пакет і охолодити його, принаймні, шістнадцять годин. Двадцять чотири години ще краще, особливо якщо це не курка, а велика качка. Покрутіть індичку в мішку і переконайтеся, що маринад обволікає всю птицю.
Порада: Цього маринаду достатньо на 5-6 кг птиці. Якщо у вас м’яса птиці менше, просто зменшіть кількість води при приготуванні маринаду або зменшіть рецепт вдвічі.
Наступний крок:
Обжарка цієї пташки звичним для Вас способом (посмажити, запекти в духовці).
Веселощі тільки починається!
Успіху і приємного апетиту!