Дуже смачними кабачки вийдуть, якщо приготувати їх з козячим сиром. Таке блюдо не соромно подати на святковий стіл. Гості та близькі будуть в захваті.
Потрібно:
– шість кабачків;
– півкіло печериць;
– помідор, цибулина;
– близько 200 г козячого сиру;
– кілька зубчиків часнику;
– рис, петрушка, олія рослинна, сіль.
Приготування:
1. Кабачки очищають, цілком відварюють – достатньо восьми хвилин, воду підсолюють. Відкидають на друшляк, потім розрізають кожен овоч на половинки вздовж і витягують серцевину. М’якоть ріжуть кубиками і змішують з подрібненим помідором. Гриби з часником і цибулею теж нарізають і разом просмажують десять хвилин. Додають помідор з кабачками, готують ще пару хвилин разом. Далі додають шматочки козячого сиру.
2. Половинки кабачків наповнюють начинкою, викладають на лист, готують десять хвилин. Духовка повинна бути прогріта до 210 градусів.
3. Рис беруть довгозерний і відварюють до готовності в солоній воді. Готовий рис змішують з подрібненою петрушкою – це гарнір до готових кабачків.
Подають рис і кабачки відразу – поки страва не охололо.