Кабачки з помідорами і сиром в духовці

Кабачки з помідорами і сиром в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудова закуска, основа якої – молоді кабачки, запечені разом з помідорами під сирною скоринкою в духовці.

Інгредієнти

Кабачок молодий – 1-2 шт.
Помідор – 2-3 шт.
Сир твердий – 80 гр
Майонез – 3 ст. ложки
Масло рослинне – 30 мл
Сіль – за смаком
Зелена цибуля – за смаком

Як приготувати Кабачки з помідорами і сиром в духовці

У запропонованому рецепті використовуються плоди молодого кабачка. Оскільки шкірка у них зовсім ніжна, а насіння ще не повністю дозріли, то обробка кабачків займає мало часу. Крім кабачка в страві, приготовленому в духовці, використовуються помідори. Потрібно вибрати такі плоди, які за розміром збігалися б з діаметром кабачка, тоді закуска буде виглядати естетично. Скоринка після запікання – це натертий твердий сир, який під впливом високої температури духовки розплавляється, утворюють красиву поверхню. Також нам для рецепта знадобиться майонез і свіжа зелень (наприклад, зелена цибуля).

Покроковий рецепт

Починаємо готувати смачну закуску з кабачків. Плід кабачка промиваємо під проточною водою, обтираем тканим рушником. На обробній поверхні нарізаємо кабачок шайбочками, товщиною приблизно 0,5 див. Перекладаємо кабачкову нарізку в миску, посипаємо сіллю, перемішуємо.

На сковороді оптимально прогріваємо рослинне масло, в якому потім обсмажуємо з двох сторін кабачки. Обсмажені кільця кабачка перекладаємо на деко, який бажано застелити пергаментом.

Включаємо духовку, встановлюючи тепловий режим в 180 градусів. Продовжуємо формувати закуску. Змащуємо кожен кабачкове кільце малої порцією майонезу.

Помідори нарізаємо кружечками. Пропорційно укладаємо їх на кабачки.

Подрібнюємо На дрібній терочке твердий сир. Сирної стружкою посипаємо кабачки з помідорами.

Деко з кабачками відправляємо в духовку приблизно на 10 хвилин. Сир має розплавитися.

Смачна закуска з молодого кабачка готова! Присипаємо її нарізаною цибулею. Пригощайтесь на здоров’я!