Чудова закуска, основа якої – молоді кабачки, запечені разом з помідорами під сирною скоринкою в духовці.
Інгредієнти
Кабачок молодий – 1-2 шт. | |
Помідор – 2-3 шт. | |
Сир твердий – 80 гр | |
Майонез – 3 ст. ложки | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком | |
Зелена цибуля – за смаком |
У запропонованому рецепті використовуються плоди молодого кабачка. Оскільки шкірка у них зовсім ніжна, а насіння ще не повністю дозріли, то обробка кабачків займає мало часу. Крім кабачка в страві, приготовленому в духовці, використовуються помідори. Потрібно вибрати такі плоди, які за розміром збігалися б з діаметром кабачка, тоді закуска буде виглядати естетично. Скоринка після запікання – це натертий твердий сир, який під впливом високої температури духовки розплавляється, утворюють красиву поверхню. Також нам для рецепта знадобиться майонез і свіжа зелень (наприклад, зелена цибуля).
Покроковий рецепт
Починаємо готувати смачну закуску з кабачків. Плід кабачка промиваємо під проточною водою, обтираем тканим рушником. На обробній поверхні нарізаємо кабачок шайбочками, товщиною приблизно 0,5 див. Перекладаємо кабачкову нарізку в миску, посипаємо сіллю, перемішуємо.
На сковороді оптимально прогріваємо рослинне масло, в якому потім обсмажуємо з двох сторін кабачки. Обсмажені кільця кабачка перекладаємо на деко, який бажано застелити пергаментом.
Включаємо духовку, встановлюючи тепловий режим в 180 градусів. Продовжуємо формувати закуску. Змащуємо кожен кабачкове кільце малої порцією майонезу.
Помідори нарізаємо кружечками. Пропорційно укладаємо їх на кабачки.
Подрібнюємо На дрібній терочке твердий сир. Сирної стружкою посипаємо кабачки з помідорами.
Деко з кабачками відправляємо в духовку приблизно на 10 хвилин. Сир має розплавитися.
Смачна закуска з молодого кабачка готова! Присипаємо її нарізаною цибулею. Пригощайтесь на здоров’я!