Ікра приготована за цим рецептом , схожа на магазинну, з тією лише різницею що вона виходить зернистою. Чудова холодна закуска до свята або ранкового сніданку.
Інгредієнти
Кабачок (чиста вага) – 2 кг | |
Морква – 1 кг | |
Цибуля-ріпка – 0,5 кг | |
Паста томатна – 0,5 кг можна томатний соус | |
Цукровий пісок – 1 ст. ложка | |
Оцет 9% – 1 ст. ложка | |
Масло пісне – 250 мл | |
Сіль – 3 ст. ложки | |
Зубчик часнику – за бажанням | |
Перець чорний і червоний – за смаком |
Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки. Намойте, начистіть, і зважте очищені овочі. Не використовуйте кабачки з шкіркою для приготування ікри, вона не розварюється і псує ніжний смак страви.
Покроковий рецепт
Почнемо готувати. Найпростіше прокрутити овочі через м’ясорубку, але можна і натерти на дрібній тертці. Обов’язково використовуйте алюмінієвий посуд для зимових закруток.
Добре перемішайте прокрученные овочі і влийте олію.
Додайте томатну пасту і відправте суміш варитися.
Коли овочі закиплять, додайте спеції і кам’яну сіль. Варіть ікру близько години, якщо використовували молоденькі кабачки, півтора – два, якщо кабачки більш великі і жорсткі. За п’ять хвилин до закінчення варіння додайте оцет і натертий часник.
Вимкніть ікру і закатайте суміш в стерильні банки. Залиште ікру остигати, загорнувши банки в тепле покривало на добу.
Кабачкова ікра готова до використання одразу після приготування, але знайомий смак вона набуває тільки після охолодження.