Кабачкові оладки з кропом

Кабачкові оладки з кропом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кабачки або цукіні промити, ретельно витерти, очистити від шкірки і насіння і натерти на крупній тертці. (Якщо ви використовуєте молоді овочі від шкірки і насіння плід можна не очищати і навіть оладки вийдуть гарніше). Скласти кабачки терті в глибоку миску, трохи посолити і дати час, щоб вони дали сік. Якщо його буде багато, то краще злити частину соку, в іншому випадку доведеться додати багато борошна, щоб маса придбала необхідну консистенцію, а це вже зайве.

Кріп промити, промокнути рушником, видалити стебла і дрібно нарізати.

До натертим кабачків додати просіяне борошно, дрібно нарізаний кріп, перепелині яйця (звичайно перепелині яйця можна замінити на 2-3 курячих, дивлячись якого вони розміру, але корисніше буде використовувати перепелині). Всю суміш добре перемішати.

Вийшло «кабачкове» тісто.

Нагріти сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. За допомогою ложки обережно викладати оладки на сковороду. Обсмажувати кабачкові оладки з двох боків до золотистого кольору знову ж на середньому вогні. Якщо після проби оладок, вам здадуться вони не пропеченными, раджу, після того як перевернете оладки, накрити сковороду кришкою. Чи можна зменшити вогонь, для збільшення їх смаження на плиті. Подавати оладки з кабачків зі сметаною, майонезом або іншим соусом. Приємного апетиту!