Кабачкові оладки з додаванням невеликої кількості борошна і вівсяних висівок
Інгредієнти
Кабачок – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Вівсяні висівки – 5 ст. л. | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Орегано – 1 ч. л. | |
М’ята – 1 ч. л. |
Кабачкові оладки – це одне з найпопулярніших страв з кабачків. І у кожної господині, напевно, є свій рецепт їх приготування. Я ж хочу поділитися своїм. Він підійде тим, хто намагається їсти здорову їжу, адже в ньому більша частина борошна вищого сорту замінена на вівсяні висівки. А смак залишається такий же ніжний…
Покроковий рецепт
1. Кабачки натерти на крупній тертці. Посолити. І дати постояти, щоб вони пустили сік. Потім добре віджати від рідини.
2. Цибулю і моркву помити, почистити. Цибулю перемолоти на м’ясорубці або натерти на дрібній тертці. Моркву натерти на дрібній тертці.
3. У каструлю скласти овочі. Додати яйце і приправи. Перемішати.
4. Всипати вівсяні висівки, борошно і перемішати.
5. Випікати оладки на рослинному маслі на сковороді. Краще подати гарячими, але і в холодному вигляді вони дуже смачні.