Кабачковий суп-пюре на вершках для дітей

Кабачковий суп-пюре на вершках для дітей – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Для початку потрібно підготувати необхідні посуд і інгредієнти. В першу чергу знадобиться сковорода з товстим дном і високими стінками і масло для смаження. У цей час треба підготувати всі овочі (цибулини, кабачки і часник), нарізані у довільній формі і залишити їх до появи золотистої скоринки, періодично помішуючи.

2. Через деякий час (приблизно чверть години), вміст залити заздалегідь закип’ятила водою. Вона повинна повністю покривати овочі, особливо кабачки. Залишити їх у такому стані під закритою кришкою на 10-15 хвилин.

3. Овочі повинні бути м’якими і легко проколюватися виделкою. Після цього, трохи остудивши вміст сковороди, за допомогою блендера довести до пюреобразного стану. При необхідності додавати сіль і прянощі.

4. В процесі до овочів потрібно поступово лити склянку вершків. Слід простежити за тим, щоб не було утворення грудочок. Потім знову поставити на плиту на повільний вогонь. Як тільки суп-пюре почне закипати – додати чайну ложку соку лимона і вимкнути. Все перемішати.

5. Гарячий кабачковий суп-пюре, коли він приготувався, можна розливати по тарілках, додавши трохи сметанки. Не треба забувати і про сухариках з грінками, в невеликій кількості і діткам. Зелень – не строго обов’язково, але бажано. Приємного апетиту!