Качка фарширована гречкою в рукаві

Качка фарширована гречкою в рукаві – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Швидке приготування качки в духовці, за рахунок рукава. Страву подавати на вечерю, можна, звичайно, і на обід.

Покроковий рецепт

Для фаршированої качки нам знадобляться ось такі продукти.

Качку добре промиваємо, зі всіх сторін, особливо всередині. Натираємо сіллю і перцем зовні, так і всередині. Качку відкладаємо.

Переходимо до начинки. В першу чергу, відваримо гречану кашу. Гречку обов’язково промиваємо, і чисту кладемо в каструлю, заливаємо воду( 1:2) Солимо. Варимо до готовності, що б води не залишилося. Гречка готова.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками, і гриби теж ріжемо дрібно, трохи крупніше лука.


Розігріваємо сковороду виливаємо рослинне масло. Першим кладемо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору. Коли цибуля змінив забарвлення, в сковороду кладемо порізані гриби, солимо і перчимо за смаком. Накриваємо кришкою. Гриби повинні пустити сік. І тушкуємо 10-15 хвилин, поки сік не випарується.

Гречку і цибулю з грибами, перемішуємо разом.

Фаршируємо качку, нашої начинкою. Качку можна не зашивати, якщо начинка у вас не вивалюється, тому що її багато. А якщо начинки багато,тоді краще зашити, так буде зручніше.

Качку кладемо в рукав.

І запікаємо качку два з половиною години. При температурі 190-200 градусів. Приємного апетиту.