Качка (гусак) ціла з айвою в імбирно-медовій глазурі

Качка (гусак) ціла з айвою в імбирно-медовій глазурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рекомендується до святкового столу. Рецепт не складний і під силу навіть молодої господині.

Покроковий рецепт

Качку добре вимити й обсушити паперовим рушником. Злегка натерти сіллю шкіру. Всередині натерти більш рясно. Щедро присипати перцем і дрібно рубаним часником (всередині).
Залишити птицю “відпочивати” на пару годин.

Поки качечка просолюється, готуємо глазур. Для цього необхідно розігріти на сковороді 3 ложки оливкової олії (саме розігріти(!) але не калити. 50-60°З більш ніж достатньо). У розігріте масло додаємо розмарин, суміш перців, дрібно рубані імбир і часник. Швидко перемішуємо і залишаємо масло остигати і насичуватися ароматами спецій.
У чашку видавлюємо сік половини лимона, додаємо велику ложку меду, половинку ч. ложки солі і змішуємо до повного розчинення меду. Остигле масло зі спеціями з’єднуємо з медовою сумішшю.

Дві великих айви ріжемо на досить великі часточки. Видаляємо серцевину, шкірку залишаємо.
Фаршируємо качку нарізаною айвою до відмови. Якщо айви мало, беремо ще один плід. Качка повинна бути щільно набита айвою. Розріз зашиваємо або заколюємо дерев’яними шпажками.

З допомогою силіконової пензлика або гусячого пера, наносимо глазур на всю поверхню фаршированої птиці. Качку викладаємо на деко спинкою вниз і ставимо в розігріту духову шафу. Виставляємо Температуру на 150°C.
Час приготування залежить від розмірів і якості качки, в середньому 90 хвилин. Кожні 15 хвилин виймаємо птицю з духовки і рясно змащуємо глазур’ю.

Дістаємо з духовки, розбираємо на порції (ніжки окремо, грудка нарізається тонкими медальйонами) і сервіруємо. Гарнируем запеченої в качці айвою і зеленню.
Можна подавати і цілком.