Моєму тушку качки під проточною водою, після чого натираємо улюбленою приправою, сіллю, перцем і залишаємо маринуватися на півгодини. Моєму яблука.
Через півгодини ріжемо яблука на бруски, вирізаючи кісточки і серцевинки.
Начиняємо качку з яблуками. Після чого зашиваємо її простий голкою з ниткою. Якщо залишаться зайві, можна буде покласти їх до качці в духовку за півгодини до приготування. Яблука запекутся в качиному жирі – виходить чудово!
Ставимо качку в розігріту духовку. Годину готуємо на температурі 200 градусів. Після чого зменшуємо температуру до 180 і готуємо ще півгодини. Важливий момент – я не додаю масло, ні олія, ні оливкова. Качка готується у власному жирі. Виходить нежирної і дуже смачною! Приємного апетиту!