Калакукко – фінський рибний пиріг

Калакукко – фінський рибний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для того, щоб приготувати калакукко, необхідно спочатку замісити тісто з пшеничного та житнього борошна, солі та води. Необхідно відзначити, що житнє і пшеничне борошно слід спочатку посіяти. Потім потрібно прикрити ємність з тістом чашкою, загорнувши саме тісто в плівку і відставити ємність з тістом на півгодини.

Далі потрібно тонко розкачати тісто в пласт прямокутної форми і покласти на пергамент.

Начинка для пирога готується наступним чином: якщо грудинка відсутня, то можна взяти сало і нарізати його кубиками. Після цього необхідно обсмажувати сало протягом восьми-десяти хвилин на попередньо розігрітій сковороді. Рибу слід нарізати шматками, до цього вимивши її.

Самим першим шаром, який необхідно викласти на дно пирога, є перловка. Поверх цього шару слід викладати рибу.

Поверх риби необхідно покласти тонко нарізану грудинку. Якщо ж не вдалося купити грудинку, в пиріг кладуться або філе, або сало.

Також можна додати спеції, а саме, мелений перець і соєвий соус.

Потім необхідно накрити пиріг звисаючими краями тіста внахлест і ретельно закрити. Наявність щілин і будь-яких просвітів не допускається. Для кращого формування пирога необхідно рясно змочувати руки водою під час всього процесу.

У духовці пиріг слід запікати протягом тридцяти хвилин. А по закінченні цього часу слід витягнути з духовки, поклавши на пергамент і змастивши вершковим маслом.

Далі пиріг необхідно загорнути в два шари фольги і пергамент. Температуру духовки слід зробити менше – до ста двадцяти п’яти градусів, а пиріг залишити в духовці на чотири години. В результаті у фользі готовий пиріг зберігається теплим протягом десяти годин.

Такий пиріг можна їсти ложкою. В якості хліба зазвичай використовується вирізана скоринка.

Оскільки часто риба, що входить до складу пирога, маленька, її можна пропустити з кістками в м’ясорубці.

Подавати такий пиріг слід гарячим. І для того, щоб урізноманітнити смак пирога і зробити його більш виразним і яскравим, можна подавати пиріг з вершковим маслом.

Таким чином, можна сказати, що приготувати цей пиріг не дуже складно, а в підсумку вийде досить смачне і ситне блюдо, яке ідеально підходить для обіду, особливо взимку, коли на вулиці холодно і організму потрібно більш ситна та поживна їжа.