Для довідки:
Каннеллоні – відома італійські макарони, зовні виглядають, як трубки з діаметром 2-3 см, по довжині 10 див.
Інгредієнти
Каннеллоні – 150 грам | |
Помідори – 1 кілограм | |
Сир твердий – 150 грам | |
Сир сирний фета – 0,5 кілограма | |
Зелень – за Вашим смаком | |
Сіль і перець – за Вашим смаком |
Кулінарія на сьогодні настільки різноманітна, що й життя не вистачить все спробувати. Однією з кращих кухонь прийнято вважати італійську кухню. У кожному місті є хоча б один італійський ресторан, де можна скуштувати найвідоміші спагетті і смачну італійську піцу. Але ми хотіли б Вам розповісти сьогодні не про цих стравах, а про досить оригінальному страву італійської кухні – каннеллоні, фаршированих фета і помідорами.
Покроковий рецепт
Для початку нагріємо води в електрочайнику. Окропом ошпарим наші помідорчики, для того, щоб з них можна було зняти шкірку. Знімаємо цю шкірку і нарізаємо помідори невеликими кубиками приблизно 200 грам. Решта поки перекладаємо в форму від блендера і відставляємо.
Далі дістаємо глибоку миску в неї викладаємо сир фета і розминаємо його за допомогою виделки. До сиру додаємо нарізані помідори і ретельно перемішуємо. Беремо форму від блендера з помідорами і подрібнюємо блендером їх. В отриману масу необхідно покришити зелень і перемішати за допомогою дерев’яної ложки або якого-небудь іншого предмета. Солимо і перчимо за смаком. Виходить такий своєрідний соус.
Далі дістаємо самі каннеллоні. Приготованою раніше фета з помідорами нафаршируємо ці італійські трубочки. Беремо форму для запікання. У неї викладаємо нафаршировані каннеллоні і зверху повністю покриваємо їх томатним соусом і розрівнюємо. Ставимо в такому стані в духовку – запікатися.
Готуються каннеллоні, фаршировані фета і помідорами, в розігрітій завчасно до 180 градусів за Цельсієм, духовці. Близько 40-ка хвилин. Однак готування складається з 2 процесів. Як тільки Ви поставите форму в духовку необхідно натремо на середню тертку сир і через 20 хвилин їм посипати безпосередньо саме блюдо в духовці. Після чого духовку закриваємо ще на 20 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу каннеллоні, фаршировані фета і помідорами, готові до вживання. Дістаємо їх з духовки ріжемо на порції і подаємо на стіл.