Капусняк (борщ) з квашеної капусти з грибами

Капусняк (борщ) з квашеної капусти з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Густий суп з квашеної капусти з грибочками. Традиційна страва на різдвяному столі в країнах Словаччини та Польщі.

Інгредієнти

капусти квашеної – півкіло
сухих білих грибів – жменя
морква – одна
цибулина – одна головка
томатного пюре – одна ложка
борошна – одна ложка
лаврушка – пару листочків
масло (беруть рослинне) – для смаження
перець горошком – 5-7 шт.
перець з сіллю – за смаком
ковбаска з жирком – 2 товсті ковбаски

Як приготувати Капусняк (борщ) з квашеної капусти з грибами

Грибні щі наситять всю сім’ю, багато хто навіть зажадають добавки. Дуже смачним виходить перша страва з квашеної капусти.

Покроковий рецепт

1. Гриби замочують на півгодини, потім перекладають у каструлю, вливають півтора літра окропу і варять півгодини на тихому вогні. Після приготування їх нарізають великими кубиками або скибочками.

2. Моркву з цибулею очищають, натирають на дрібній тертці моркву, а цибулю нарізають. Просмажують овочі на олії.

3. Квашену капусту тушкують окремо протягом 30 хвилин, змішавши з грибами і томатним пюре. Потім додають нарізану ковбаску гуртками і тушкують ще стільки ж за часом. Далі, перекладають разом з овочами в каструлю.

4. Додають борошно, лаврушку і перець горошком. Перчать і солять за смаком. Томят на тихому вогні ще десять хвилин.

5. Готовому капустняку рекомендується дати настоятися під закритою кришкою десять хвилин. Щі з квашеної капусти подають гарячими зі сметаною і чорним хлібцем. Приємного апетиту!