Капустяні оладки

Капустяні оладки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Першим кроком підготуємо овочі. Для цього білокачанну капусту шаткуємо досить дрібно, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, часник тиснемо через прес. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо один з одним. Важливо розподілити всі овочі рівномірно. Дійшла до цього дослідним шляхом, коли одному з гостей попався не капусник, а, швидше, часничник.

Тепер настала черга спецій. У свої капусники я додаю свої улюблені спеції. Як виявилося, вони відмінно поєднуються з овочами. Отже, я додаю чорний мелений перець, сушений коріандр і кмин. Звичайно, не забуваємо про сіль. Додавала , у вигляді експерименту і чебрець, і куркуму, гвоздику, і паприку. На мій погляд, ці спеції забивають запах і смак тушкованої капусти.




Перед формуванням котлет потрібно додати в ароматну суміш сполучні елементи – борошно і яйце. Перемішавши вміст, приступаємо до формування коржів. Повинна сказати, що справа ця не проста. Капуста так і норовить вислизнути з загального букета. Я знайшла вихід. Викладала оладки столовою ложкою прямо на гарячу сковороду. Незважаючи на те, що спочатку коржики не схожі на єдине ціле, після обжарювання з одного боку , вони легко перевертаються на іншу. І виходить повноцінний , окремий елемент страви. Важливо врахувати, що обсмажування потрібно проводити на середньому вогні з одного боку, і на повільному вогні з закритою кришкою , з іншого боку. Так капуста стане м’якою і приємною до вживання в такому вигляді. Блюдо готове. Подаю його зі сметанно-часниковим соусом як закуску, як гарячої, так і холодної. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!