Першим кроком підготуємо овочі. Для цього білокачанну капусту шаткуємо досить дрібно, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, часник тиснемо через прес. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо один з одним. Важливо розподілити всі овочі рівномірно. Дійшла до цього дослідним шляхом, коли одному з гостей попався не капусник, а, швидше, часничник.
Тепер настала черга спецій. У свої капусники я додаю свої улюблені спеції. Як виявилося, вони відмінно поєднуються з овочами. Отже, я додаю чорний мелений перець, сушений коріандр і кмин. Звичайно, не забуваємо про сіль. Додавала , у вигляді експерименту і чебрець, і куркуму, гвоздику, і паприку. На мій погляд, ці спеції забивають запах і смак тушкованої капусти.
Перед формуванням котлет потрібно додати в ароматну суміш сполучні елементи – борошно і яйце. Перемішавши вміст, приступаємо до формування коржів. Повинна сказати, що справа ця не проста. Капуста так і норовить вислизнути з загального букета. Я знайшла вихід. Викладала оладки столовою ложкою прямо на гарячу сковороду. Незважаючи на те, що спочатку коржики не схожі на єдине ціле, після обжарювання з одного боку , вони легко перевертаються на іншу. І виходить повноцінний , окремий елемент страви. Важливо врахувати, що обсмажування потрібно проводити на середньому вогні з одного боку, і на повільному вогні з закритою кришкою , з іншого боку. Так капуста стане м’якою і приємною до вживання в такому вигляді. Блюдо готове. Подаю його зі сметанно-часниковим соусом як закуску, як гарячої, так і холодної. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!