Ті, хто не любить готувати якісь складні десерти, можуть просто нарізати соковиті яблука, полуницю або груші і полити їх солодкий карамельним соусом.
Інгредієнти
сироп кукурудзяний – одна ст. ложка | |
м’яке масло вершкове солодке – дві ст. ложки | |
екстракт ванільний – одна чайна ложка | |
тростинний цукор – пісок- 230 г | |
відфільтрована вода – чверть склянки | |
теплі жирні вершки – половина склянки | |
швидкорозчинний кави для ароматизації – одна ч. ложка | |
тонкомолота сіль морська – половина ч. ложки |
За допомогою карамельного домашнього соусу навіть найпростіше ласощі може перетворитися у вишуканий десерт. Цей смачний соус відмінно підійде до пишним оладок, ажурним млинців, його можна подавати до морозива, повітряному пудингу або до звичайних каш, приготованим на воді.
Покроковий рецепт
Поставити на вогонь середньої сили товстостінну каструлю з важким дном, влити необхідну кількість кукурудзяного сиропу, додати коричневий цукровий пісок, добре все перемішати.
Прогрівати солодку суміш при постійному помішуванні до зміни кольору, який повинен стати бурштиновим.
Як тільки це відбудеться, прибрати відразу ж посуд з вогню, додати теплі вершки, ще раз перемішати суміш.
Поставити каструлю назад на помірний вогонь, насипати трохи солі, додати вершкове масло, швидко перемішати суміш, вимкнути вогонь.
Злегка остудити карамельний соус, додати в нього за бажанням розчинну каву і трохи ванільного екстракту, перемішати.
Охолодити при кімнатній температурі карамельний соус, потім відправити його на зберігання в холодильну камеру.
Перед застосуванням солодкий соус рекомендується попередньо розігріти в мікрохвильовій печі, щоб він став м’яким.