Карамельний домашній крем-соус

Карамельний домашній крем-соус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Поставити на вогонь середньої сили товстостінну каструлю з важким дном, влити необхідну кількість кукурудзяного сиропу, додати коричневий цукровий пісок, добре все перемішати.

Прогрівати солодку суміш при постійному помішуванні до зміни кольору, який повинен стати бурштиновим.

Як тільки це відбудеться, прибрати відразу ж посуд з вогню, додати теплі вершки, ще раз перемішати суміш.

Поставити каструлю назад на помірний вогонь, насипати трохи солі, додати вершкове масло, швидко перемішати суміш, вимкнути вогонь.

Злегка остудити карамельний соус, додати в нього за бажанням розчинну каву і трохи ванільного екстракту, перемішати.

Охолодити при кімнатній температурі карамельний соус, потім відправити його на зберігання в холодильну камеру.

Перед застосуванням солодкий соус рекомендується попередньо розігріти в мікрохвильовій печі, щоб він став м’яким.