Пропонований рецепт риби в фользі обов’язково повинен поповнити вашу кулінарну скарбничку. В якості основного інгредієнта для рибного блюда використовується свіжий карась невеликого розміру.
Інгредієнти
Карась – 2 штуки 250-300 гр | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Кабачок – 150 гр | |
Морква – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – за смаком |
Для того, щоб запекти карася в духовці з використанням спеціальної фольги, крім основного інгредієнта – свіжої риби – слід підготувати кабачок і моркву. Саме ці інгредієнти будуть служити своєрідною овочевий «подушкою», на якій наш карась і буде нудитися в духовці у фользі. Також слід для запікання карася взяти спеції, рослинна олія. Подробиці приготування карася у фользі на овочевій подушці розкриті в нижчеподаному рецепті.
Покроковий рецепт
Для рибного страви, приготованої в духовці, озброюємося ножем і обробною дошкою. У першу чергу займемося очищенням карася. У нас риба невеликого розміру. Очищаємо її від луски, зрізаємо плавці. Потрошимо, щоб видалити нутрощі. Добре промиваємо випатрану очищену рибку під прохолодною проточною водою. Перекладаємо карася в невелику миску.
Присмачую карася спеціями. У нашому рецепті використовується сіль і суміш мелених перців. Добре натираємо карася всередині і зовні спеціями. Залишаємо рибку маринуватися в спеціях прямо в мисці приблизно на 15-20 хвилин. Якщо ви використовуєте рибні особини великого розміру, то час маринування рибки слід збільшити хвилин на 10. Поки карась маринується у солі та спеціях, займемося підготовкою інгредієнтів для овочевий подушки, на якій карась буде запікати у фользі.
Очищаємо моркву і кабачок. З кабачка крім шкірки слід видалити насіння, якщо плід достатньо сформувався. Якщо кабачок «молодий», то видаляти насіння не обов’язково. Нарізаємо кабачок на кільця чи півкільця. Моркву також подрібнюємо на тонкі слайсы.
Час для маринування карася вийшло, овочі для подушки підготовлені, продовжуємо реалізацію рецепта. Включаємо духовку і виставляємо температурні параметри на 200 градусів. Відповідний за розміром шматок фольги викладаємо на деко. Трохи піднімаємо краї фольги, як би формуючи бортики. Змащуємо рослинним маслом фольгу. З подрібненого кабачки і моркву викладаємо овочеву подушку: можна упереміш, а можна у два шари перший шар кабачки, другий – морквина.
На овочеву подушку викладаємо замариновану в спеціях рибку. По карасю проходимся кулінарної пензлем, яку слід занурити в олію.
Накриваємо карася фольгою, скріплюючи краю. Відправляємо деко з рибою в духовку на 15 хвилин. Потім верхній шар фольги акуратно прибираємо. Деко знову відправляємо в духовку на 10 хвилин. За цей час рибка встигне підрум’янитися.
Карась в духовці, запечений на овочевій подушці у фользі, готовий.
Трохи охолоджуємо його, акуратно разом з овочами перекладаємо на плоску тарілку. Приємного апетиту!