Цим рецептом користуюся вже давно, і завжди виходить “як у ресторанах швидкого харчування”, а найголовніше нічого шкідливого в рецепті немає.
Покроковий рецепт
Картопля (краще використовувати молодий) ретельно вимити і поставити в підсолену воду варитися. Важливо трохи не доварити картопля, ніж повинен легко протикати картоплини, але не ковзати по ним.
Готову картоплю викласти на кухонну дошку і дати трохи охолонути. Поки картопля остигає потрібно налити масло в каструлю і додати в нього сіль, спеції і, за бажанням, зелень. Після цього каструлю з маслом ставиться на вогонь.
Поки масло закипає, картопля ріжеться на шматочки. Як тільки масло закипить покласти в нього часточки, важливо класти кожну часточку окремо, інакше вони злипнуться.
В киплячому маслі картопляні часточки обсмажують до золотистого кольору. На це йде приблизно 7-8 хвилин.
Як тільки часточки набувають характерний золотистий колір – вони викладаються в друшляк або на серветку, що б прибрати зайве масло.
Готову картоплю перекладається в окремий посуд і подається з різними соусами або овочами. Приємного апетиту!