Картопля по-французьки – відмінне блюдо для сімейного вечері.

Інгредієнти
| картопля – 7 шт | |
| куряче філе – 200 гр | |
| сир – 100 гр | |
| майонез – 2 столові ложки | |
| сметана – 2 столові ложки | |
| сіль – за смаком | |
| оливкова олія – для змащування форми |
Картопля по-французьки з даного рецепту виходить ніжною і ситної. Картопля з м’ясом ідеальні для обіду і вечері. Для приготування такої страви потрібно мінімум інгредієнтів, а сам процес приготування простий і зрозумілий. Приступимо до приготування.
Покроковий рецепт

Основний інгредієнт для картоплі по-французьки картоплю. Почнемо з неї. Картоплю очищаємо від шкірки. Нарізаємо тонкими кільцями.

Сир натираємо на крупній тертці.

Курячу грудку попередньо відварюємо і подрібнюємо невеликими шматочками.

У ємності змішуємо майонез і сметану. В майонезно-сметанную суміш додаємо курку, сіль, все добре перемішуємо.

Форму, в якій будемо запікати картоплю по-французьки, змащуємо оливковою олією, викладаємо половину нарізаної картоплі рівним шаром. Солимо.

На картоплю викладаємо курку в майонезно-сметанному соусі.

Посипаємо сиром. Сир використовуємо половину, решта нам ще знадобиться.

Викладаємо залишився картоплю, солимо. Верхній шар скроплюємо оливковою олією, що він не вийшов сухим. Відправляємо картоплю по-французьки в духовку на 30 хвилин. Духовку я не розігріваю, так як готую в скляній ємності, а вона повинна нагріватися разом з духовкою, в іншому випадку, від перепаду температур форма лопне.

Через 30 хвилин дістаємо запечену картоплю з куркою, верхній шар змащуємо невеликою кількістю майонезу, посипаємо рештою сиру. Запікаємо ще 5 хвилин. Готову картопляну запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Поділяємо на порційні шматки.

Запечена картопля по-французьки з куркою готова. Прикрасити таку страву можна зеленню. Приємного апетиту!
