Картопля по-французьки – відмінне блюдо для сімейного вечері.
Інгредієнти
картопля – 7 шт | |
куряче філе – 200 гр | |
сир – 100 гр | |
майонез – 2 столові ложки | |
сметана – 2 столові ложки | |
сіль – за смаком | |
оливкова олія – для змащування форми |
Картопля по-французьки з даного рецепту виходить ніжною і ситної. Картопля з м’ясом ідеальні для обіду і вечері. Для приготування такої страви потрібно мінімум інгредієнтів, а сам процес приготування простий і зрозумілий. Приступимо до приготування.
Покроковий рецепт
Основний інгредієнт для картоплі по-французьки картоплю. Почнемо з неї. Картоплю очищаємо від шкірки. Нарізаємо тонкими кільцями.
Сир натираємо на крупній тертці.
Курячу грудку попередньо відварюємо і подрібнюємо невеликими шматочками.
У ємності змішуємо майонез і сметану. В майонезно-сметанную суміш додаємо курку, сіль, все добре перемішуємо.
Форму, в якій будемо запікати картоплю по-французьки, змащуємо оливковою олією, викладаємо половину нарізаної картоплі рівним шаром. Солимо.
На картоплю викладаємо курку в майонезно-сметанному соусі.
Посипаємо сиром. Сир використовуємо половину, решта нам ще знадобиться.
Викладаємо залишився картоплю, солимо. Верхній шар скроплюємо оливковою олією, що він не вийшов сухим. Відправляємо картоплю по-французьки в духовку на 30 хвилин. Духовку я не розігріваю, так як готую в скляній ємності, а вона повинна нагріватися разом з духовкою, в іншому випадку, від перепаду температур форма лопне.
Через 30 хвилин дістаємо запечену картоплю з куркою, верхній шар змащуємо невеликою кількістю майонезу, посипаємо рештою сиру. Запікаємо ще 5 хвилин. Готову картопляну запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Поділяємо на порційні шматки.
Запечена картопля по-французьки з куркою готова. Прикрасити таку страву можна зеленню. Приємного апетиту!