Картопля по-селянськи в духовці

Картопля по-селянськи в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готувати картоплю по-селянськи будинку зовсім не складно, та і вийде він набагато корисніше.

Інгредієнти

Картопля – 5 бульб
Масло рослинне – 50 мл
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Паприка сушена – за смаком потрібна для того, щоб готова картопля придбала красивий колір
Часник гранульований – за смаком краще не використовувати свіжий, так як він може пригоріти
Спеції – за смаком

Як приготувати Картоплю по-селянськи в духовці

Всі ми знаємо це просте і смачне блюдо з мереж швидкого харчування. Однак готувати картоплю по-селянськи будинку зовсім не складно, та і вийде він набагато корисніше. Можна використовувати як закуску для великої компанії, а також в якості швидкого гарнір до м’ясних і рибних гарячих страв.

Покроковий рецепт

Картоплю не потрібно чистити, просто ретельно помити. Я зазвичай використовую губку для миття посуду (зрозуміло, нову) з абразивною стороною – їй легко зчищається бруд і видаляються грубі ділянки. Шкірка картоплі допоможе зберегти форму часточок і приготувати його з хрусткою скоринкою.

Помиту картоплю порізати на дольки. Різати потрібно спочатку навпіл, потім на четвертинки. Якщо отримані скибочки все одно занадто великі, можна розрізати ще раз поздовжньо, але не навпіл – інакше на зрізах не вийде скоринки.

Тепер складаємо всі часточки в глибоку миску. Туди ж додаємо рослинне масло, сіль, приправи і перець. Все ретельно перемішуємо, щоб спеції і масло рівномірно розподілилися.

На деко кладемо папір для запікання. З допомогою силіконової пензлика промазуємо її рослинним маслом.

Викладаємо скибочки на деко. По можливості намагаємося, щоб скибочки картоплі не стикалися один з одним – так вони легше пропечуться.

запікати при температурі 200 º С

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо деко на середній рівень. Я зазвичай роблю так: 20 хвилин у звичайному режимі, ще 20 хвилин – у режимі конвекції. Але тут треба дивитися на можливості конкретної духовки. У процесі приготування картопля не чіпаємо, не перевертаємо, просто стежимо, щоб не пригорів. Готову страву подаємо з соусами або як гарнір до основного блюда.
Успіхів!