Картоплю не потрібно чистити, просто ретельно помити. Я зазвичай використовую губку для миття посуду (зрозуміло, нову) з абразивною стороною – їй легко зчищається бруд і видаляються грубі ділянки. Шкірка картоплі допоможе зберегти форму часточок і приготувати його з хрусткою скоринкою.
Помиту картоплю порізати на дольки. Різати потрібно спочатку навпіл, потім на четвертинки. Якщо отримані скибочки все одно занадто великі, можна розрізати ще раз поздовжньо, але не навпіл – інакше на зрізах не вийде скоринки.
Тепер складаємо всі часточки в глибоку миску. Туди ж додаємо рослинне масло, сіль, приправи і перець. Все ретельно перемішуємо, щоб спеції і масло рівномірно розподілилися.
На деко кладемо папір для запікання. З допомогою силіконової пензлика промазуємо її рослинним маслом.
Викладаємо скибочки на деко. По можливості намагаємося, щоб скибочки картоплі не стикалися один з одним – так вони легше пропечуться.
запікати при температурі 200 º С
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо деко на середній рівень. Я зазвичай роблю так: 20 хвилин у звичайному режимі, ще 20 хвилин – у режимі конвекції. Але тут треба дивитися на можливості конкретної духовки. У процесі приготування картопля не чіпаємо, не перевертаємо, просто стежимо, щоб не пригорів. Готову страву подаємо з соусами або як гарнір до основного блюда.
Успіхів!