Цей картоплю полюбить вся сім’я, тому що він незвичайно смачний!
Інгредієнти
картопля – 1 кг | |
оливкова олія – 5-6 ст. л. | |
сіль, перець, часник – за смаком | |
сметана – 200 гр. соус | |
томатна паста – 100 гр. соус |
Це страва з картоплі готується дуже просто, картопля запечена в духовці виходить з хрусткою скоринкою, а соус надає йому особливого смаку.
Покроковий рецепт
Для початку нам потрібно підготувати продукти: картопля, оливкова олія, сіль, перець і часник.
А також, для соусу нам знадобиться сметана, томатна паста (можна замінити кетчупом, але з пастою соус виходить смачніше), сіль і часник.
Потім картоплю необхідно дуже добре вимити, так як ми будемо запікати картоплю разом з шкіркою.
Далі порізати картоплю на 8 шматочків.
Коли весь картопля порізаний необхідно приготувати заправку.
Візьміть оливкова олія, сіль, перець і перемішайте, потім видавіть в цю масу часник, все добре ще раз перемішайте.
Потім кожен шматочок умочити в соус і викласти на деко.
Всі залишки соусу вилити зверху на картоплю.
Запікати в духовці 50 хвилин.
Доки картопля запікається в духовці, нам потрібно приготувати сметанний соус, який буде подаватися разом з картоплею.
Отже візьмемо сметану, томатну пасту, сіль і часник, все добре перемішати і соус готовий.
(до речі, такий соус також підходить і до м’яса)
Дістаємо картоплю з духовку, викладаємо на тарілку і можна подавати на стіл. (картопля подавати тільки гарячим, інакше він не буде хрустіти)
Всім приємного апетиту!