Сало порізати пластинками, товщина яких повинна бути не менше 0,5 см і не більше 1 див. Якщо сало порізати дуже тонко, то після смаження залишаться лише сухі шкварки. Занадто товсте сало теж буде не смачним. Ідеально порізане сало вийде соковитим, м’яким з золотистою скоринкою. Розкласти шматочки на дні сковороди і поставити на плиту на середній вогонь.
Коли сало почне топитися і зажариваться, необхідно перевернути його і посмажити з іншого боку приблизно 3-5 хвилин.
Картоплю почистити і порізати так, як вам більше подобається (брусочки, кубики тощо). Не слід різати бульби занадто дрібно.
Вже добре підсмажене сало потрібно розмістити по краях, а в центр на топлений жир покласти порізану картоплю Спочатку смажити під кришкою 3-5 хвилин.
Після цього кришку зняти, посолити і поперчити картоплю, перемішати і смажити без кришки до готовності картоплі, періодично помішуючи блюдо. Стежте, щоб картопля не підгорав.
Подавати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту.