Ситний картопляний салат з кефірної заправкою

Такий салат є найбільш доречним у повсякденному меню.

Інгредієнти

Картопля обраних сортів, промитий і відварену в шкірці – 800 г
Очищений ріпчаста цибуля – 4 головки середнього розміру
Промита і висушена зелень (петрушка, кріп, пір’я шніт-цибулі) – 1 великий пучок
Свіжий і не дуже жирний кефір – 1 склянка
Густа сметана – 3 столові ложки
Класичний майонез – 2 столові ложки
Гірчиця цільнозернові (діжонська) – 20 грам
Будь мелений перець і дрібна сіль – за смаком

Як приготувати Ситний картопляний салат з кефірної заправкою

Блюдо рекомендується готувати з дрібного або середнього картоплі хорошої якості. Ті, хто воліє, щоб салати були яскравими і незвичайними на вигляд, можуть використовувати для приготування картоплі різних сортів, що відрізняються за кольором.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно зробити салатну заправку: змішати в потрібній кількості сметану, майонез, сіль, перець, гірчицю і кефір.

Після розмішування отриману суміш злегка збити виделкою.

Потім неочищені відварені картоплини в гарячому вигляді потрібно розрізати на акуратні половинки і скласти в глибоку салатницю, влити туди ж приготовлену раніше кефірну заправку, накрити миску кришкою і рушником, дати страві настоятися протягом приблизно 15 хвилин.

Після того, як салатна заправка повністю вбереться в картоплю, додати нарізану зелень і дрібно рубаний ріпчасту цибулю, ретельно все розмішати.

Подавати салат з картоплею і кефірної заправкою можна як у холодному, так і в теплому вигляді.

Дивіться також:  Картопляні деруни з сиром і куркою