Картопля з куркою

Картопля з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку займемося курячим окостом. Якщо він заморожений – його потрібно розморозити, якщо м’ясо не заморожене, відкладіть його на дошку або миску, щоб стекла зайва рідина. Далі чистимо овочі.

Очищені овочі гарненько промиваємо. Картопля режим за чотири шматочки вздовж коренеплоду і ставимо варитися на плиту до підлозі готовності (приблизно за пару хвилин до кипіння картоплю необхідно вимкнути). Якщо картопля переварити, в процесі обсмажування він буде сильно кришитися, і замість шматочками картоплі з куркою, вийти картопляне пюре або запіканка.

Поки картопля вариться, займемося курячим окостом. Акуратно зрізаємо м’ясо з кісточки, видаляємо дрібні кістки, шкіру і тельбухи. Ріжемо на невеликі шматочки. ( Можна використовувати куряче філе, або будь-яку іншу частину курки, це не принципово важливо).

Перейдемо до медового соусу. Для цього, візьмемо 2 ст. л. меду, змішаємо з сушеною зеленню, сіллю, рослинним маслом і лимонним соком. Для пікантності можна додати чайну ложку гірчиці. Ретельно все перемішуємо, і ділимо на 2 частини. Одна повинна бути трохи більше.

Підлозі готову картоплю потрібно зняти з плити, і вилити воду. Після беремо більшу частину медового соусу, і наливаємо на картоплю. Добре перемішуємо і ставимо смажитися на глибоку сковороду на слабкому вогні, або поставити смажитися в мультиварці на режимі ” випічка\смаження.

Поки картопля починає трохи обсмажуватися, дрібно ріжемо цибулю і тремо моркву на крупній тертці. Після змішуємо цибулю, моркву, м’ясо і соус і ретельно перемішуємо.

Далі приєднуємо наші овочі з м’ясом в маринаді до вже злегка підсмаженої картоплі і перемішуємо лопаткою. Накриваємо кришкою і обсмажуємо до готовності на повільному вогні хвилин 15 – 20 періодично помішуючи.

Готову страву можна подавати до столу! Прикрасьте зверху порізаними овочами, хоча і без додаткових інгредієнтів, страва виглядає дуже апетитно, з прекрасною медової ноткою.