Запечений з овочами картопля – це дуже смачний, легкий і швидкий обід або вечерю.
Інгредієнти
картопля – 1 кг. | |
морква – 1 шт. | |
баклажан – 3 шт. | |
солодкий перець – 3 шт. | |
помідори маленькі – 5-6 шт. | |
спаржева квасоля – 200 гр. | |
часник – 2-3 зубчики. | |
оливкова олія – 70 мл | |
спеції – за смаком |
Люблю осінь, адже в цю пору величезний вибір свіжих овочів, відповідно і готувати можна багато смакоти. Сьогодні я розповім Вам про прекрасне блюдо, яке я дуже часто готую в осінню пору. Це овочі, запечені в духовці. В даному випадку картопля з овочами виступає не гарніром, а повноцінним стравою. Яскраві кольори страви не залишать байдужих, а для вегетаріанців – це просто знахідка.
Покроковий рецепт
Давайте підготуємо потрібні інгредієнти: картопля, баклажан, солодкий перець, морква, помідор, часник, квасоля спаржева
Всі овочі миємо під проточною водою. Картоплю, моркву і часник чистимо, солодкий перець очищаємо від насіння і плодоніжки. Далі нарізаємо баклажани, картоплю і моркву кільцями, перець ділимо на 4 частини. Всі ці овочі злегка промаринуйте: посоліть, поперчіть і побризкайте оливковою олією.
На деко викладаємо спочатку картопля з морквою і баклажан. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Тим часом нарізаємо помідори на 4 частини і подрібнюємо часник. Змішайте спаржеву квасолю, помідори, часник і злегка промаринуйте.
Далі відкриваємо духовку, картопелька вже майже готова, викладаємо на неї наші свіжі промариновані овочі з часником і випікаємо ще 15 хвилин. Прямо на деку побризкайте ще раз всі овочі оливковою олією.
Режим духовки повинен бути з обветриванием, так на овочах утворюється золотава скоринка. По закінченню часу дістаємо нашу страву і презентуємо. Важливо не перетримати в духовці, спаржа повинна приготуватися і залишити свій яскравий зелений колір. Ось і все, осіннє страва готова. Приємного апетиту.