Картопля, запечена у вершковому соусі

Картопля, запечена у вершковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний гарнір або самостійне поживне блюдо. Мінімальна кількість інгредієнтів, які завжди під рукою.

Інгредієнти

картопля – 1 кг.
сир – 50 гр.
молоко – 1 стакан
яйце – 1 шт
спеції – 1 ч. л

Як приготувати Картоплю, запечену у вершковому соусі

На підготовку потрібно зовсім небагато часу, а чудовий результат не залишить нікого байдужим.

Покроковий рецепт

Для приготування знадобиться картопля 1 кг картоплі, склянка молока, яйце, спеції і трохи тертого сиру.
Помиту картоплю необхідно очистити від шкірки і порізати на тонкі скибочки товщиною не більше 3-4 мл

Нарізану картоплю викладаємо у форму для запікання попередньо вистелену фольгою з запасом.

В окремій частіше змішуємо молоко і куряче яйце, додаємо спеції. Краще використовувати невеликий набір спецій, щоб вони не перебивали смак самого картоплі. В ідеалі це тільки сіль, чорний перець (можна використовувати мелений або горошком), сушений кріп.

Картоплю в форму для запікання залити отриманою масою і закрити зверху фольгою. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати протягом 40 – 45 хвилин.


Дістати з духовки. Прибрати фольгу зверху страви, посипати невеликою кількістю тертого сиру. Повернути в духовку на 15 хвилин. Апетитний картопля, запечена у вершковому соусі, готовий. При подачі можна посипати свіжою зеленню.