Відмінний гарнір або самостійне поживне блюдо. Мінімальна кількість інгредієнтів, які завжди під рукою.
Інгредієнти
картопля – 1 кг. | |
сир – 50 гр. | |
молоко – 1 стакан | |
яйце – 1 шт | |
спеції – 1 ч. л |
На підготовку потрібно зовсім небагато часу, а чудовий результат не залишить нікого байдужим.
Покроковий рецепт
Для приготування знадобиться картопля 1 кг картоплі, склянка молока, яйце, спеції і трохи тертого сиру.
Помиту картоплю необхідно очистити від шкірки і порізати на тонкі скибочки товщиною не більше 3-4 мл
Нарізану картоплю викладаємо у форму для запікання попередньо вистелену фольгою з запасом.
В окремій частіше змішуємо молоко і куряче яйце, додаємо спеції. Краще використовувати невеликий набір спецій, щоб вони не перебивали смак самого картоплі. В ідеалі це тільки сіль, чорний перець (можна використовувати мелений або горошком), сушений кріп.
Картоплю в форму для запікання залити отриманою масою і закрити зверху фольгою. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати протягом 40 – 45 хвилин.
Дістати з духовки. Прибрати фольгу зверху страви, посипати невеликою кількістю тертого сиру. Повернути в духовку на 15 хвилин. Апетитний картопля, запечена у вершковому соусі, готовий. При подачі можна посипати свіжою зеленню.