Досить просто готується,виходить смачно,ситно і симпатично.
Інгредієнти
Картопля – о,5 кг Добре якщо не великий,великий порізати | |
Майонез – 3 ст. ложки | |
Сметана – 3 ст. ложки | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Сіль – за смаком |
Простий і смачний рецепт.Таку картоплю можна використовувати як гарнір,а можна і як самостійне блюдо.Майонез можна смещивать зі сметаною,тоді картопля буде ніжніше.
Покроковий рецепт
Почистимо і картоплю помиємо.
Поріжемо картоплю на невеликі шматочки,верхню частину надрежем хрест на хрест.Намагайтеся не розрізати до кінця,картопля повинна бути тільки надрізаний.
Наливаємо олію в жаровню,укладаємо картоплю надрізами вгору.Я використовую фольгу,бо мені так зручніше, а так фольгу можна стелити в жаровню.
Майонез зі сметаною перемішати.Можна використовувати майонез зі сметаною виходить трохи ніжніше.
Картопля в жаровні посолити і змастити сумішшю майонезу зі сметаною.Поставити в духовку, запікати до готовності.
Як тільки на картоплі з’явиться золотава скоринка ,картопля готовий.Можна обережно проколоти його ножем,якщо м’яка картопля,то готова.Надрізи при запіканні у картоплі прочинилися,туди потрапив соус з майонезу зі сметаною.Вийшло дуже смачно і симпатично.