Ароматна картопля, запечена шматочками в духовці. Для аромату я додала орегано, цибулю і часник, промазавши все сметаною
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Часник – 1 головка | |
Цибуля – 4 ш. | |
Сіль – 1 ст. л. | |
Чорний перець – 2 ч. л. | |
Коріандр – 3 ч. л. | |
Орегано – 1ст. л. | |
Сметана – 250 мл | |
Рослинна олія – 30 мл |
Картопля настільки звичний нам продукт, що буває дуже складно придумати з ним нове і незвичайне блюдо. Але все можливо, якщо захотіти. Пропоную приготувати запечену в духовці картоплю з цибулею, часником, орегано і коріандром
Покроковий рецепт
1. Картоплю помити, очистити і нарізати великими шматками. Скласти на деко.
2. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Додати картоплі.
3. Часник очистити і нарізати тонкими пластинами. Додати картоплі.
4. Влити рослинне масло. Додати всі спеції.
5. Влити сметану і воду, і добре перемішати. Запекти в духовці при 200 градусах 50-60 хвилин. В кінці можна включити гриль, щоб шматки картоплі трохи підрум’янилися